tirsdag 1. juni 2010
Life on the truck - Josh
Josh som 'the truck' heter vil være vårt faste tilholdssted de neste mnd. Livet på Josh er spennende og annerledes, og innebærer en del rutiner som er der for at vi skal være trygge, alle skal bidra og for at 'hjulene' skal gå rundt.
For eksempel har alle ulike JOBS. For øyeblikket er vi ni reisende på turen og arbeidsoppgavene er fordelt som følger: BACK LOCKER, som for øvrig Tove og Murray er satt til består av å ta alles bagasje inn og ut av Josh to ganger daglig. TRUCK CLEAN innebærer å holde Josh ren, koste og vaske gulvet innvending og vindu utvending etter behov. SET UP som Annlaug og Kevin tar seg av består i å ta inn og ut bord til kjøkkenet, sette opp komfyr og gass flaske, samt 'oppvaskemaskinen' og håndvask boller + ta ut matbokser ved måltider. CHAIRS er som ordet antyder å ta inn og ut stoler til hele gruppen ved camps eller lunsj stopp. FRIDGE & COOL BOX innebærer å holde matskap og kjølebag ren og kald. Den viktigste oppgaven er SECURITY, men her kan vi ikke fortelle mer av sikkerhetsmessige grunner :-)
Josh innehar det meste, vanntank hvor vannet blir behandlet, fult kjøkken utstyr, egen vedkurv, telt på taket, bagasjerom, tak seter (til bruk under 50 km/t), bibliotek, badminton med mer. Med Josh er vi m.a.o. selvforsynt. Det er ikke rart at folk stopper opp på gaten når vi kommer kjørende, da doningen er et spesielt syn som vekker interesse hos de fleste.
En annen av rutinene på Josh er at vi daglig roterer på setene. Det er et langt baksete som passer godt til å sove på. To sittegrupper med bord, og resten av de 23 setene er i kjøreretning (to og to). Med 9 reisende er det godt med plass. Alle vinduene kan åpnes og har tre reguleringer, og fungere dermed som air condition.
Hygiene på Josh er viktig. Hver gang vi går ombord må vi sprite hendene våre. Det henger en sprayflaske med antibac på døren. Like ved antibac flasken henger tre små spader, og over i en tak netting toalettpapir. Da gjetter dere sikkert hva spadene er til, nemlig bomelom. Eller bimelim dersom du ikke vil sette fyr på toalettpapiret og må grave det ned.
Teltene på taket har hver sine navn (alle oppkalt etter hotell), for resten av turen skal vi bo på Radisson. The Four Season var allerede tatt og Holiday Inn valgte vi bort.
Vi er også delt inn i kokkegrupper - COOK GROUPS - på tre personer. Når vi camper lager kokke gruppene middag, frokost og lunsj, som de selv handler inn med penger fra felleskassen. Maten som lages settes frem og alle forsyner seg selv, og tar egen oppvask. Da brukes oppvaskemaskinen! som består av tre boller, en med såpe som vi skrubber i, en med desinfeksjon som vi skrubber i, og en med vann som vi skyller i. Tørking foregår ved at vi vifter kjørlene i luften. Det kalles FLAPPING og krever lite trening. Heldigvis er ikke meg og Annlaug på samme kokke gruppe, det ville gått hardt utover kvaliteten på maten.
Dette var litt om livet på Josh.....